Black Friday Romania, un adevarat fenomen

In ultimii ani, romanii s-au obisnuit sa importe elemente ale culturii americane in calendarul sarbatorilor anuale. Valentine’s Day si Halloween sunt exemple graitoare in acest sens. Totusi aceste zile nu se apropie de popularitatea pe care o are cel mai mare eveniment comercial din acest an, respectiv Black Friday 2013.

Acest fenomen, cunoscut in Romania si sub numele tradus de “Vinerea Neagra”, are loc, an de an, in toata lumea, in cea de-a patra zi de vineri a lunii noiembrie task management. In aceasta zi, lanturi importante de magazine, din domenii foarte variate, scot la vanzare produsele din stoc la preturi reduse uneori chiar si cu 90%. Aceste promotii, anuntate din timp prin campanii agresive de promovare, atrag tot mai multi cumparatori iar acest lucru este reflectat de incasarile tot mai mari inregistrate de magazine in aceasta zi.

Cu toate acestea, Black Friday Romania este un concept introdus relativ recent in peisajul autohton. Daca in Statele Unite se practica aceste reduceri de o zi inca de acum cateva zeci de ani, prima editie de Black Friday Romania a avut loc abia acum doi ani. Resposabil de aceasta initiativa a fost retailerul eMag, care a castigat un capital serios de imagine, ca sa nu discutam si despre incasarile deloc de neglijat din acea zi de reduceri.

Succesul inregistrat de eMag in 2011 a determinat multe magazine mari sa se alature initiativei Black Friday in anul urmator. Cifrele de audienta in randul cumparatorilor au fost mai mult decat duble, incasarile magazinelor au fost si ele la inaltime. Printre cele mai cautate domenii au fost cele de IT, aparate foto-video, electrocasnice si articolele de imbracaminte si incaltaminte.

Acestia au fost factorii care au dus Black Friday 2013 la un nivel de interes chiar si mai mare decat cel din editiile precedente. Audienta in randul populatiei este una deosebita, aspect care a terminat pe si mai multi retaileri sa participe la evenimentul de anul acesta pentru a incerca sa profite de incasarile care, anul acesta, se anunta si mai impresionante decat in 2012.

Drept urmare, pentru Black Friday 2013, s-au inscris deja pe lista de participanti mai mult de 60 de magazine din domenii diferite. Astfel, pe langa sectoarele mentionate mai sus, care sunt deja consacrate, mai avem si alte domenii bine reprezentate. Aici intra:

  • ceasuri, genti, parfumuri si accesorii
  • carti, filme
  • jucarii si cadouri

Black Friday 2013 va avea loc in mod oficial pe 29 noiembrie, dar unele reduceri vor fi activate cu o saptamana mai repede, pe 22 noiembrie.

Acest articol a fost publicat în Black Friday și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *