De doua ori Black Friday 2013 in Romania

Black Friday Romania reprezinta o zi la finalul lunii noiembrie in care magazinele isi scot la vanzare produsele cu preturi mult reduse fata de restul anului. In mod normal, Black Friday 2013 era programat pentru data de 29 a acestei luni. Insa fata de anul trecut, miza pentru magazinele care ofera reduceri este dubla.

Studiile efectuate in avans de diverse firme de sondaj au aratat ca numarul de romani care si-au manifestat dorinta sa faca cumparaturi de Black Friday 2013 este dublu fata de cel de anul trecut.

Desi este abia la a treia editie, Black Friday Romania are deja bine stabilite capetele de afis, respectiv magazinele care sunt cele mai cautate cu ocazia acestor reduceri. Nume grele, precum eMag, Flanco, Domo, Altex, F64, IKEA si altele, au deja un numar mare de cumparatori care asteapta inceputul promotiilor pentru a da navala in magazine.

Si tocmai dorinta de a nu imparti acesti clienti la un numar atat de mare de retaileri a dus la o masura inedita pe care au luat-o magazinele participante la Black Friday 2013. Mai exact, reducerile prilejuite de Black Friday Romania vor incepe cu o saptamana mai devreme, pe data de 22 noiembrie, urmand ca pe 29 noiembrie sa aiba loc inca o editie de Black Friday 2013.

Printre magazinele care vor deschide balul de cumparaturi pe 22 noiembrie se numara eMag, evomagFlanco si F64. Chestionati in acest sens, reprezentantii retailerilor ofera o justificatie neutra pentru acest decalaj. Sefii eMag sustin ca acei consumatori romani care abia asteapta reducerile de Black Friday vor doar reduceri, nu le vor la o data anume.

Anuntul dat de sefii eMag si evomag cu privire la schimbarea datei pentru Black Friday Romania a provocat un cutremul in randul mediului comercial din Romania. La scurt timp a urmat un tavalug in care firme precum Oktal (axat pe vanzare laptopuri). PC Garaje (produse IT) si F64 (aparatura foto-video) au anuntat ca vor oferi si ei reducerile de Black Friday pe noua data stabilita, respectiv 22 noiembrie.

Exista insa si exceptii. Gigantul suedez IKEA a anuntat ca, pe piata din Romania, nu va decala in avans data la care vor demara reducerile de pret. Mai mult, cei de la IKEA au precizat ca perioada de reduceri nu se va limita doar la data de 29 noiembrie, ci se va prelungi si in weekend pentru a acoperi sarbatoarea Sfantului Andrei si a Ziua Nationala a Romaniei.

Acest articol a fost publicat în Black Friday și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *